Sukututkimus

Perinteinen sukututkimus

Vainikan suvun vaiheiden ja historian selvitystyö on päässyt hyvään vauhtiin.

Lappeen, Savitaipaleen, Valkealan ja Inkerinmaan sukuhaaroja on tutkittu melko kattavasti, mutta myös Ruokolahdelta ja Lemiltä on saatu sukututkimustietoja. Seuran sukututkijat ovat käyttäneet  SukuJutut-sukututkimusohjelmaa, jonka avulla henkilötiedot on tallennettu kunkin tutkijan omalle tietokoneelle, eikä niitä jaeta verkossa. Lähteinä on käytetty kirkonkirjoja. henkikirjoja, perukirjoja, jäseniltä saatuja sukuselvityksiä ja muita asiakirjoja.

Sukuseuran hallitus päätti 1.10.2023 luoda Vainikan suvun sukupuurekisterin käyttäen My Heritage Premium Plus www-palvelualustaa. Sivusto on avoin vain valtuutetuille henkilöille (joille on annettu esim. päivitysoikeus tai vain pelkkä katseluoikeus).

Tietosuoja-asetusta ei sovelleta kuolleita henkilöitä koskeviin tietoihin. Elossa olevilta tarvitaan suostumus ennen kuin heidän henkilötietojaan voi käyttää. Lue lisää: Tietosuojavaltuutetun toimisto > Usein kysyttyä sukututkimuksesta

Jos olet kiinnostunut sukututkimuksesta tai haluat jakaa jo olemassa olevia tietoja tai selvityksiä, ota yhteyttä seuran sukututkijoihin. Voit lähettää yhteydenottopyynnöt ja/tai aineistosi esim. yhteydenottolomakkeella. Pienimuotoisistakin tutkimuksista on apua omien juurien selvittämisessä!

Lue myös Suomen Sukututkimusseuran sukututkimuksen käytännesäännöt.

DNA-tutkimus

Geenitutkimusta on tehty jonkin verran Vainikka-nimeä kantavien sukuhaarojen yhteyksien osoittamiseksi.

Linkkejä: